Over mij

Geboren in 1948. Vanaf mijn vroegste jeugd herinner ik me de geur van terpentijn en olieverf. Dat waren de streken van mijn vader. Eind 70-er jaren werd dat acryl. Die bracht mijn zus Ceciel in.

Rond 1985 ben ik zelf ook gaan schilderen. Tijdens vakanties. Als autodidact. Gaandeweg ben ik me steeds meer gaan scholen. Ik volgde lessen op het UCK – voorheen Artibus – in Utrecht en bij de Werkschuit in de Bilt. Van 2010- 2016 zat ik op de zaterdagopleiding van de Ruudt Wackers Academie in Amsterdam. Een particulier opleidingsinstituut voor figuratief tekenen en schilderen.

Halverwege de academie ben ik steeds meer in de ban geraakt van grafiek. Eerst sjabloondruk geïnspireerd door Hendrik Nicolaas Werkman. Later ben ik dat gaan combineren met etsen.

Ik werkte dagelijks in het grafisch atelier  aan de PlompeTorengracht. Toen dat zijn deuren sloot, heb ik een eigen pers gekocht en ben grotendeels overgestapt op lino-druk. Vier jaar exposeerde ik regelmatig samen met een Congolese vriend. Daarna zette ik mijn lino’s in om, samen met vluchtelingen en localo’s uit Lombok, affiches te drukken. De Voorkamer aan de Kanaalstraat geeft me daarvoor support en ruimte.

De meeste tijd werk ik thuis: grafiek, aquarel en schilderen. Het is een geweldige luxe.

 

 

 

5 gedachtes over “Over mij

 1. Hallo Grietje,
  ik ben echt onder de indruk van je grafieken.
  Mooie composie! Gedurfd en Overtuigend.
  Ben je niet van plan om te exposeren?
  Veel inspiratie en succes in 2017,
  Mira

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s