Over mij

Geboren in 1948. Vanaf mijn allervroegste jeugd herinner ik me de schilderijen van mijn naamgenote oma en de zware geur van terpentijn en olieverf. Dat waren de streken van mijn vader. Eind 70-er jaren kwam daar drukinkt en acryl bij. Die bracht mijn zus Ceciel in.

Rond 1985 ben ik zelf ook gaan schilderen. Tijdens vakanties. Als autodidact. Gaandeweg ben ik me gaan scholen. Ik volgde lessen op het UCK – voorheen Artibus – in Utrecht en bij de Werkschuit in de Bilt. Van 2010- 2016 zat ik op de zaterdagopleiding van de Ruudt Wackers Academie in Amsterdam. Een particulier opleidingsinstituut voor figuratief tekenen en schilderen. Halverwege de academie ben ik steeds meer in de ban geraakt van grafiek. Met name sjabloondruk geïnspireerd door Hendrik Nicolaas Werkman.

Na de academie werkte dagelijks in het grafisch atelier aan de PlompeTorengracht. Daar leerde ik etsen. Toen dat zijn deuren sloot, heb ik een eigen pers gekocht en ben grotendeels overgestapt op lino-druk. Vier jaar exposeerde ik regelmatig samen met een Congolese vriend. Daarna zette ik mijn lino’s in om, samen met vluchtelingen en localo’s uit Lombok, affiches te drukken. De Voorkamer aan de Kanaalstraat gaf me daarvoor support en ruimte. Totdat corona daar een eind aan maakte.

Sinds die tijd werk ik dagelijks thuis in mijn atelier: grafiek, aquarel en schilderen. Zowel kunst maken als ambachtelijk bezig zijn: het is een geweldige luxe.

5 gedachtes over “Over mij

 1. Hallo Grietje,
  ik ben echt onder de indruk van je grafieken.
  Mooie composie! Gedurfd en Overtuigend.
  Ben je niet van plan om te exposeren?
  Veel inspiratie en succes in 2017,
  Mira

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s